GASZTRONÓMIA
Vendéglátás - idegenforgalom szakmacsoport
Világbanki project
Készítette: Tusor András
Tartalomjegyzék
1. fejezet
A gasztronómia jelentősége
Táplálkozás különböző korokban
Őskori táplálkozás
Ókori táplálkozás
Középkori táplálkozás
A magyar konyha és gasztronómiai kialakulása
Összefoglaló kérdések
2. fejezet
A magyar konyha jellemzői
Hazánk tájegységeinek étkezési szokásai és ünnepi hagyományai
Észak - Magyarország
Alföld
Dunántúl
Hazai gasztronómiai hagyományok
Összefoglaló kérdések
3. fejezet
Nemzetek konyhái és étkezési szokásai
A francia konyha és étkezési szokásai
Az olasz konyha és étkezési szokásai
Az angol konyha és étkezési szokásai
A német konyha és étkezési szokásai
Az osztrák konyha és étkezési szokásai
A svájci konyha és étkezési szokásai
A Benelux államok konyhája és étkezési szokásai
A skandináv népek konyhája és étkezési szokásai
A spanyol konyha és étkezési szokásai
A bolgár, görög, albán konyha és étkezési szokásai
A török konyha és étkezési szokásai
A román konyha és étkezési szokásai
Az orosz konyha és étkezési szokásai
A lengyel konyha és étkezési szokásai
A távol - keleti konyha és étkezési szokásai
Az észak - amerikai konyha és étkezési szokása
Összefoglaló kérdések
4. fejezet
Vallási étkezési előírások
A zsidó vallás étkezési előírásai
Zsidó ünnepek étkezése
A katolikus keresztény vallás étkezési előírásai
Vallási ünnepek étkezése
Az iszlám vallás ünnepei és étkezési előírásai
Összefoglaló kérdések