[1] Dr. Havlin Károly 1940-ben dr. Huszty Károlyra magyarosította nevét. Bor Dezső és Kenesei Sándor könyvükben dr. Huszty (Havlin) Károlynak írták nevét.

[2] A szerkesztők megjegyzése: mint a továbbiakból is kiderül, Huszty (Havlin) Károlynak, mint a zenekar ügyvezető igazgatójának és egyúttal hegedűsének nagy és pozitív szerepe volt a Székesfővárosi Zenekar működésének megszervezésében és tevékenységének támogatásában. 1945-ben méltatlan módon távolították el állásából, majd 1949-ben feleségével együtt Monorra telepítették ki. Itt cipészkedéssel volt kénytelen megélhetését biztosítani, a család és az ismerősök, így Bor Dezső támogatása mellett. Huszty-Havlin Károly 1970-ben hunyt el, 71 éves korában.

[3] Bor Dezső és Kenesei Sándor könyvükben Doráti Antal nevét a korabeli írásmódnak megfelelően Deutsch-Doráti Antalnak írták.

[4] Szíj Rezső, református lelkész, író, szerkesztő, művészettörténész 1992-ben írta ezt a megemlékezést Bor Dezsőről. (A családi vonatkozású részleteket mellőztük.) A szerző eredetileg a Reformátusok Lapjában akarta megjelentetni írását, de végül mint önálló mű jelent meg (Szíj Rezső: Megkésett Emlékezés Bor Dezsőre; Szenci Molnár Társaság, Budapest 1992).