Kezdőlap

Keller Miklós (Arad, 1897. okt. 30.Bp., 1986. febr. 8.): szeszipari szakember. Bp.-i jogi tanulmányait az I. világháború miatt megszakította, végbizonyítványát 1925-ben Szegeden kapta meg. 1920-ban Szegeden a Patzauer cégnél helyezkedett el. 1927-től Bp.-en a Braun Testvérek Likőrgyárában világhírű különlegességeket gyártott (Hubertus, Mária Terézia Brandy stb.). 1945 után hozta létre a Bonbonmeggy likőrt. Több vállalatnál (Gyümölcs-Szeszipari Nemzeti Váll. 1950, Unicum Likőrgyár 1952, Gyümölcsszeszipari Tröszt 1957, Budafoki Likőrgyár 1961)dolgozott, tanított, szervezte az exporttermékek gyártását. Jelentős szerepet vállalt a gazdasági vezetők felsőszintű oktatásában. Alapító tagja, majd titkára a MÉTE Szeszipari Szakosztályának. 70 éves koráig szerkesztette a Szeszipar c. szaklapot. – F. m. Pálinka, csemegebor, pezsgő (Érczhegyi Lászlóval, Török Sándorral, Bp., 1969); Borpárlat és gyümölcspálinka (Bp., 1977). – Irod. K. M. (Szeszipar, 1986. 1. sz.).