Kezdőlap

Rákóczi János (Felsőleperd, 1897. szept. 25.Bp., 1966. júl. 3.): mesterszakács. Tanulóéveit követően az I. világháborúban harcolt, majd a Tanácsköztársaság idején a Vörös Hadseregben szolgált. 1920-tól Bp.-en szakács. 1924-től a párizsi Larue étteremben dolgozott, 1926-tól a „HAEN”, 1930-tól a lillafüredi Palota Szálló, 1933-tól a Gellért Szálló, 1953-tól 1961-ig, nyugdíjazásáig a Duna Szálló konyhafőnöke, 1958-ban a brüsszeli világkiállítás m. konyháját vezette. Nemzetközi szakácsművészeti kiállításokon aranyérmet nyert Bécsben (1933), Berlinben (1936) és két ízben Frankfurt am Mainban. Sikerrel szerepelt bemutatókon Londonban, Münchenben és Bonnban. – M. Konyhaművészet (Bp., 1964).