A kenyér és a kalács

KISS L., A kenyérsütés Hódmezővásárhelyen. Néprajzi Értesítő, 1908; GUNDA B., A kenyérsütés Orosháza környékén. Néprajzi Értesítő, 1932; VÉGH J., Rozskenyérsütés Kiskunhalason. Ethnographia, 1940; PERESZLÉNYI M., Adatok a kenyérsütéshez Balaton környékéről. Néprajzi Értesítő, 1941; KISBÁN E., A gyümölcskenyér elterjedésének tanulságai. Ethnographia, 1961; BÁLINT S., A kenyér és kalács a szegedi néphagyományban. Néprajz és Nyelvtudomány, 1962; DÖMÖTÖR S., Lakodalmi kalácsok Vas megyében. Savaria, 1965; GUNDA B., A sütőkövek és ősi kenyérfélék. In: Ethnographica Carpatica. Budapest, 1966; KISBÁN E., A kenyér a táplálkozási struktúrában. Népi kultúra – Népi társadalom, 1970; SCHWALM E., Kenyérsütés Hevesaranyoson és Egerbocson. Az Egri Múzeum Évkönyve, 1975.