Tej és tejfeldolgozás

ECSEDI I., Hogy készül az ótó, a gomolya és a zsendice a szilaj pásztorok kezén. Néprajzi Értesítő, 1929; MADARASSY L., Gulyások tarhója. Ethnographia, 1932; GYÖRFFY I., Juhtartás és tejgazdaság Kalotaszegen. Néprajzi Értesítő, 1934; MÁRKUS M. Gomolyakészítés Nyíregyházán. Néprajzi Értesítő, 1938; NAGY J., Juhsajt készítés (bácsolás) a kalotaszegi Magyarvalkón. Ethnographia, 1943; K. KOVÁCS L., Adatok a bálványosváraljai fejősjuhászathoz. Ethnographia, 1947; ZÓLYOMI J., Tejnyerés és tejfeldolgozás Cserhátsurányon. Néprajzi Közlemények, 1957; B. BENE ZS., A tejjel kapcsolatos hiedelmek és szokások a Csereháton. Néprajzi Közlemények, 1957; ANDRÁSFALVY B., A lótej erjesztése és fogyasztása Bogyiszlón. Néprajzi Közlemények, 1958; KISBÁN E., A jogurt helye és szerepe a délkelet-európai tejfeldolgozási rendszerekben. Ethnographia, 1967; K. KOVÁCS L., Adatok tejkonzerválásunk egyik régi módjához. Ethnographia, 1970; GY. KOVÁCS I., A tehéntej feldolgozása és hiedelmei Karcagon. Szolnok Megyei Múzeumi Évkönyv, 1973.