Milch und Milchprodukte

ECSEDI, I.: „Hogy készült az ótó, a gomolya és a zsendice a szilaj pásztorok kezén?“ [Wie wird der Gärstoff (aus Labmagen), der Topfen und die Molke von den Schafhirten im Alföld erzeugt?] Néprajzi Értesítő (1929). – MADARASSY, L.: „Gulyások tarhója“ [Eiergraupen der Rinderhirten]. Ethnographia (1932). – GYÖRFFY, I.: „Juhtartás és tejgazdaság Kalotaszegen“ [Schafzucht und Milchwirtschaft im Kalotaszeg]. Néprajzi Értesítő (1934). – MÁRKUS, M.: „Gomolyakészítés Nyíregyházán“ [Zubereitung des Topfens in Nyíregyháza]. Néprajzi Értesítő (1938). – NAGY, J.: „Juhsajt készítés (bácsolás) a kalotaszegi Magyarvalkón“ [Die Zubereitung der Schafkäse in Magyarvalkó (Kom. Kolozs)]. Ethnographia (1943). – K. KOVÁCS, I.: „Adatok a bálványosváraljai fejőjuhászathoz“ [Angaben zur Melkschäferei in Bálványosváralja]. Ethnographia (1947). – ZÓLYOMI, J.: „Tejnyerés és tejfeldolgozás Cserhátsurányon“ [Gewinnen und Bearbeiten der Milch in Cserhátsurány]. Néprajzi Közlemények (1957). – ANDRÁSFALVY, B.: „A lótej erjesztése és fogyasztása Bogyiszlón“ [Die Gärung und Verzehrung der Pferdemilch in Bogyiszló (Kom. Tolna)]. Néprajzi Közlemények (1958). – KISBÁN, E.: „A joghurt helye és szerepe a délkelet-európai tejfeldolgozási rendszerekben“ [Platz und Rolle des Joghurts in den Milchverarbeitungssystemen Südosteuropas]. Ethnographia (1967). – K. KOVÁCS, I.: „Adatok tejkonzerválásunk egyik régi módjához“ [Daten zu einem alten System der Milchkonservierung]. Ethnographia (1970). – GY. KOVÁCS, I.: „A tehéntej feldolgozása és hiedelmei Karcagon“ [Die Kuhmilchwirtschaft, ihre Bräuche und Glauben in Karcag (Große Ung. Tiefebene)]. Szolnok Megyei Múzeumi Évkönyv (1973).