Kezdőlap

Sörös Károly (farkasdi),

az I. magyar ált. biztosító-társaság felügyelője, az országos gazdasági egyesület tagja és gróf Károlyi István számvevője. Midőn hivatalos kötelessége teljesítésében Derekegyházára (Csongrádm.) utazott, ott 1877. júl. 30. meghalt 55 éves korában.

Czikkei a Gazdasági Lapokban (1862. A gazdasági rendszerekről különös tekintettel a száztólira és bérrendszerre, 1863. Nézetek a földhitelintézet érdekében birtokbecslés tárgyában, Az erőnek tág és szűk értelmében vett általános és viszonylagos hatása a mezei gazdaság körében, magán és közgazdászati szempontból véve, 1864. Birtok-változás fölötti elmefuttatások, 1866. Nézetek és elméletek gazd. tanintézeteink ügyében, 1867. A gazdasági szám- és könyvvitelről s ennek gyakorlati eszközléseiről, 1874. Adalékok a gazdasági cselédlakok építéséhez, ábrákkal, A gazdasági kettős könyvvitel gyakorlati alkalmazása körüli nézetek).

Munkája: Gazdasági kettős könyvvitel, kapcsolatban a számadásoknak e czélt közvetítő módjával, tekintettel a gazdászat főbb ágazatai tiszta jövedelmeinek egyenkénti kitüntetésére. Az orsz. m. gazdasági egyesült által koszorúzott pályamunka. Pest, 1867.

Szinnyei Könyvészete és gyászjelentés.