Európai unió

DirectEurope
Az Oracle Corporation által fejlesztett DirectEurope az EU strukturális alapjaiból nyújtott támogatásokra pályázni kívánó magyar vállalkozásokat, intézményeket segíti szolgáltatásaival, tanácsadással.

EU-jogtár
Európai Uniós jogszabályok, rendelkezések. Az adatbázis előfizetős, a tartalom csak bejelentkezést követően érhető el!

Európa. Az Európai Unió portálja.
Az Európai Unió hivatalos honlapja. Információk az Európai Unió szervezetéről, működéséről. Kapcsolatfelvételi lehetőség az EU szervezeteivel, képviselőivel. A honlapon az információk egy része angol nyelven érhetők el.

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete
Az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének honlapja. Információk az Európai Unióról, a csatlakozási folyamatról.

Euro Info service
Az Európai Unió hivatalos kiadványainak magyarországi forgalmazója az Euro Info Service. A honlapon tájékozódhatnak az új kiadványokról és azok megrendelésének feltételeiről.

Európa Ház
A honlapról elérhető többek között az Európa Ház, a Civil Európa Hírek, a Brüsszeli Civil Iroda.



Gazdaság

AdoOnline
A honlapon elérhetők a legfontosabb adó- és TB jogszabályok, az Adó című kiadványok és egyéb, az adózással kapcsolatos kiadványok tartalma és megrendelésének feltételei, a helyi adók listája, APEH számlaszámok, adókódokkal, a jegybanki alapkamatok. A webjogtár menüpontban a CompLex egy ingyenes jogtárában kereshetnek.

APEH
Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési hivatal honlapján az adónemekről, az adózással kapcsolatos tudnivalókról és jogszabályokról olvashatnak. A honlapról lehetőségük van letölteni az online adóbevalláshoz szükséges alkalmazásokat, űrlapokat.

Budapesti Árutőzsde
A Budapesti Árutőzsde honlapja. Tőzsdei információk, árfolyamok.

Budapesti Értéktőzsde
A Budapesti értéktőzsde honlapja. Tőzsdei információk, árfolyamok.

Céghírek
Az elektronikus Cégközlöny adatain alapuló adatbázis használható cégnevek ellenőrzésére, adószám ellenőrzéséhez vagy egy cég létezésének ellenőrzéséhez. Az adatbázis az összes működő és nem működő cég adatait tartalmazza.

Cégmutató
Céginformációs adatbázis - fejlesztés alatt.

Hivatalos árfolyamadatok
A MNB hivatalos deviza középárfolyamai.

Nonprofit.hu
A Magyarországon működő nonprofit szervezetek adatai. Tájékozódhatnak arról, hogy mely nonprofit szervezet kínál álláslehetőséget vagy vár önkéntes munkatársakat. Aki szívesen vállalna önkéntes tevékenységet, a honlapon hirdetést adhat fel. A honlap segíthet annak eldöntésében is, mely szervezetnek adják adójuk 1%-át.

Opten.hu
Az Opten Informatikai Kft. céginformációs és jogtárai és megrendelési lehetőségek. Az ingyenes szolgáltatások között a heti csődeljárásokról, felszámolásokról és végeljárásokról kaphatnak tájékoztatást.



Jog

CompLex
A legújabb jogszabályok. Törvények és országgyűlési határozatok (az 1990 után elfogadottak), Ezer év törvényei évenkénti lebontásban, Pest megyei települések és Sopron önkormányzatainak rendeletei.

1000 év törvényei
1000 év törvényei évenkénti lebontásban.

Illetéktörvények
A törvény által előírt illetékek típusa és mértéke.



Politika

Országos Választási Iroda
Az Országos Választási Iroda honlapja. Információk a választási rendszerről: helyi önkormányzati választások, országgyűlési választások, európai parlamenti képviselő választások, népszavazások menete. Választási szótár.



Közigazgatás

Magyarorszag.hu - A kormányzati portál
Magyarország kormányzati portálja. A kormány tevékenysége, szerepe. Közintézmények. Az ügyfélkapun keresztül hivatalos ügyek elintézésére is van mód.


kezdőlap