273. Coulisset úr

A szezon harmadik estéje szerencsés est volt. Kedvünk jött auspiciumnak venni, és akarnók, hogy a könnyebb zsáner kapja meg mindig azt a stílust a játékban, mint meglepő szerencsével megkapta tegnap.

Ez a jóízű, elpusztíthatatlannak ígérkező francia bohóság pompás élvezetet szerzett tegnap este. A közönséggel, mely csaknem teljesen megtöltötte a színházat, a darabnak előlegezett bizalmat nem bánhatta meg az előadás. Tegnap mutatkozott be a bohóság híres címszerepében, mely az öreg Szathmárynak úgynevezett nagy szerepe, Krasznay Andor. A bemutatkozás jól sikerült. Krasznay jeles Coulisset úr, ízléses, intelligens, ötletes színész. A közönség jól fogadta. A nők közül P. Szép Olga s E. Kovács Mariska igen tetszettek. De igen tetszett a kis Kulinyi Mariska is, aki csodásan halad. Idestova kész színésznő. Tegnap sokat tapsolták. Pataky elegáns, ügyes, Szarvasi is jó, Bognár János tábornoka kabinetalakítás. Tóvári Anna s Vank Pista kis szerepeikben ügyesek. A közönség hálásan és sokat tapsolt.

NN 1901. október 1.

Jegyzetek

273. Coulisset úr. NN 1901. okt. 1. 7. – Színház

Főként stiláris jegyek („kedvünk jött auspiciumnak venni, és akarnók”, „pompás élvezet”, „csodásan halad”) valószínűsítik, hogy ez is az állandó színikritikus, Ady műve.

Coulisset úr: francia bohózat 3 felv. Írták Ernest Blum és Raul Toché. Ford. Mihályi József.




Hátra Kezdőlap Előre