A szerző

Tisztelt Olvasó!

Nevem Hegedűs Gábor. Szeged melletti településen Algyőn lakom. Nem itt születtem, hanem egy kis faluban, a valamikor boráról híres Pusztamérgesen (Csongrád megye), 1948. október 10-én egy viharos vasárnapi napon. A középiskolát Szegeden végeztem és itt is dolgoztam nyugdíjba vonulásomig. Sok munkahelyem volt, de mindig emberekkel foglalkoztam. Szerettem a kihívásokat! Már gyermekkorom óta a kedvenc időtöltésem az olvasás. Mindent elolvastam, ami a kezembe került. Imádtam a klasszikusok verseit, szavalóversenyekre jártam és sokszor nyertem is, igaz csak újabb könyveket, de én ennek jobban örültem mint az okleveleknek! Csak a Pálmalevelem kikérése óta írogatok. Akkor szembesültem azzal, hogy verseket fogok írni és azóta valóban a hobbim lett! Sokat tanultam és tanulok, mert a versek írása sem tanulástól mentes foglalkozás. Olyan szinten nem beszélek nyelvet, hogy fordításra is vállalkozzam. Szeretném magam megméretni.
2015 Karácsonyára jelent meg magánkiadásban az első kötetem Álmodozások címmel, majd a 2016. évi Poet Antológiában 3 versem kapott helyet. A helyi Algyői Hírmondóban is jelent meg írásom. Verseim – bár én nem vagyok költő – a Poet.hu irodalmi oldalon kapnak helyet, a főoldalon és a blogomban, de jutott már belőle a Holnap Magazinnál lévő blog oldalamra is. Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy az Irodalmi Rádió blogszerzőként fogadja írásaimat. Jelent meg versem a Verseskönyv oldalán is.  A saját versek mellett írtam már evokációt: Lermontov, Rimbaud, Verlaine, Baka István, Kicsiny László, Katona Judit és néhány Poet-os társam verseire. Mostanában írtam novellákat is, melyek szintén a Poet.hu oldalán, valamint az Irodalmi Rádiónál lévő blogomban találhatók. Az itt megjelenő verseimet közzéteszem a Facebook oldalamon is.
Hálásan köszönöm Radnai István író és költőnek, hogy elvállalta és megírta a NET-kötetem ajánlóját. Köszönet a kötet megjelenésért Zsoldos Árpádnak és az Irodalmi Rádió csapatának.

Hegedűs Gábor