Témakör:

NAGYSEBESSÉGŰ HAZAI INTERNET, HÁLÓZATI TECHNOLÓGIÁK ÉS FEJLESZTÉSEK

 

Előadás címe:

BIG BROTHER ESETTANULMÁNY 

Alcím:

INTERNET NAGYBAN

 

Előadó:

VASS TIBOR - Vivendi Telecom Hungary / Főtanácsadó

 

Az előadás tematikája:

 

  Azt szokták mondani, hogy "a puding igazi próbája az evés". Addig nincs is baj míg az ember nagyjából azt kapja, mint amire számít. A gond akkor jelentkezik, ha várakozásaink és a tapasztalat köszönő viszonyban sincsenek egymással.

  Egy szemléletes példával úgy írhatnám le röviden az ilyen jelenséget, mint amikor a férj felszól az emeleti erkélyre a feleségének és megkéri, hogy szivecském, dobd le légyszíves a kocsikulcsomat. A feleség mosolyog, majd lehajít egy 100 kilós üllőt.

  Nagyjából így jellemezhetjük a Vivendi első tömeges méretű internet tartalom sugárzása körül kialakult helyzetet.

  Mint arról az ország szinte minden internet felhasználója értesülhetett, az első magyarországi valóságshownak, a Big Brother-nek az internetes tartalom szolgáltatása, a kezdés után szinte azonnal összeomlott. Azt azonban, hogy mi is történt valójában a színfalak mögött, csak igen kevesen tudják.

  A tartalom szolgáltatás helyreállítására a Vivendi haladéktalanul intézkedéseket tett. Ekkor, mint független belső szakértő, azt a feladatot kaptam, hogy álljak az élére annak a csapatnak, aki a rendszer felélesztését volt hivatott megoldani.

  Mivel úgy gondolom, hogy a tapasztaltak érdemesek arra, hogy azt a szélesebb közönség is megismerje, egy rövid tényfeltáró esettanulmány formájában  elsőkézből szeretném bemutatni a tisztelt hallgatóságnak, hogy mi is történt valójában.

 

 

Vass Tibor / Vivendi Telecom Hungary