Szekció:
1. NAGYSEBESSÉGŰ HAZAI INTERNET, HÁLÓZATI TECHNOLÓGIÁK ÉS FEJLESZTÉSEK
1.2. Intézményi gerinc, felhordó és behívó hálózatok

Címe:
Egy egyetem kampuszain nyújtott nagysebességű hálózat szolgáltatásai, avagy az ELTE új gerinchálózatának terve, és megvalósulásának jelenlegi állapota. 

Tartalom:

  A nagysebességű internet hazai megjelenése és az egyre égetőbb hálózatbiztonsági problémák megoldása új elvárásokat támaszt a hálózat tervezői és üzemeltetői részére. A felhasználók sávszélességigénye egyre nő, ugyanakkor nem minden felhasználó képes a különbözö operációs rendszerek egyre gyakoribb és égetőbb biztonsági részleteivel foglalkozni. Ez nem is várható el tőlük, hiszen legtöbbjük a számítógépeket és a hálózat adta szogláltatásokat használni, felhasználni akarja a saját kutatási, üzemeltétési céljainak, feladatainak elérésére, felhasználására.
  Erre a megoldást célszerű központosítva biztosítani. Ennek érdekében olyan biztonsági intézkedések, szolgáltatások bevezetését tervezzük, amik csökkentik a felhasználókat érő támadásokat, az esetleges "gondatlanságuk" által okozott "károkat". Ezeket is figyelembe véve terveztük meg az új hálózatot. A tervezésnél szempontjaink voltak még a tartalékolás, bővíthetőség.