Az előadás során áttekintjük a Microsoft programjait, melyek a felsőoktatási intézények számára elérhetők és segítik megkönnyíteni a magas színvonalú oktatási infrastruktúra és XXI. századi színvonalú képzés megreremtését.

 

MSDN Academic Alliance Előfizetés

Az összes szoftver: A konstrukció lényege, hogy az oktatás és kutatás feltételeinek megteremtését könnyítendő a Microsoft egy együttműködési csomag keretében az összes termékét (az Office csomag kivételével) a tanszék rendelkezésére bocsátja. A szoftvereket példányszám korlátozás nélkül használhatják a tanszék hallgatói és dolgozói, akár otthonukban is. Így lehetőség nyílik a szoftverekkel kapcsolatos oktatás és kutatás egyszerű és hatékony megszervezésére. Az összes termékbe beleértendők a készülő termékek béta és RC változatai, valamint a különböző szoftverfejlesztési készletek (SDK-k), valamint az MSDN Library negyedéves frissítései is.

Közösség: Mindezek mellé a csomag előfizetői tagjai lesznek azoknak a nemzetközi hírcsoportoknak, és más online közösségeknek, amelyek a Microsoft szoftverek oktatásával, kutatásával és fejlesztésével foglalkoznak.

Tartalomhoz a forma: A kezdőcsomag dobozokat tartalmaz, melyekben kényelmesen tárolhatja a lemezeket. A kezdőcsomag több tucat CD-je havonta kiegészül a legfrissebb termékek új lemezeivel és a még ki nem adott termékek béta változataival. Negyedévente a teljes MSDN Library aktuális cikkanyagát is megkapják az előfizetők. Ez igen hasznos segítség a Microsoft technológiával fejlesztőinek.

Letöltések: Az MSDN előfizetések részeként az előfizetők hozzáférhetnek az MSDN letöltő szerverekhez, ahonnan már a CD-k megérkezése előtt letölthetik a számukra szükséges szoftvereket.

 

Microsoft IT Academy Proram

A program keretében az államilag elismert oktatási intézmények hivatalos Microsoft kurzusokat tarthatnak saját hallgatóiknak és akár külső résztvevőknek is.

A program részeként a tagság szintjének megfelelően kapnak az intézmény többek között oktatói kiképzést, a program hirdetéséhez szükséges erőforrásokat, az oktatáshoz, szoftverlicenszeket és TechNet előfizetést.

Képzés: a szintnek megfelelő mennyiségben ingyenes, illetve kedvezményes képzésben részesülhetnek az IT Academy oktatói a hivatalos Microsoft oktatóközpontokban. Ezáltal a legfelkészültebb oktatók állhatnak az intézmény rendelkezésére.

Erőforrások: A Microsoft kedvezményesen biztosítja a tematikákat, a laborgyakorlatokat, tehát a tananyagot, és térítésmentesen a képzéshez szükséges szoftverlicenszeket is.

Külső képzések: A program újdonsága, hogy a tartott képzéseket az intézmények külső hallgatók számára is elérhetővé tehetik, amivel bevételekre tehetnek szert. Így a program  önfinanszírozóvá válhat, sőt, akár forrásokat teremthet más költségek fedezésére is. Az egyetlen követelmény, hogy a külső résztvevők számára tartott tanfolyamok nem haladhatják meg a heti 12 óra időtartamot. (a saját hallgatók számára tartott hivatalos kurzusok esetén ez a korlátozás nem áll fenn)

 

További információ:

http://www.msdnaa.net

http://microsoft.com/education/msitacademy/