Alimentation–Comprehensive and General Works

GÖNCZI, F., A göcseji s hetési nép étele, itala és étkezése (The Food, Drink and Eating Habits of the People of Hetés and Göcsej). Néprajzi Értesítő, 1907; ECSEDI, I., A debreceni és tiszántúli magyar ember táplálkozása (The Alimentation of the Hungarians of Debrecen and Tiszántúl). Debrecen, 1935; GUNDA, B., Magyarországi primitív sütő-főző eljárások (Die ungarischen primitives Koch- und Bratverfahren und ihre völkerkundlichen Zusammenhänge). Néprajzi Értesítő, 1935; BÁTKY, ZS., A magyar konyha története (Die Geschichte der ungarischen Küche). Néprajzi Értesítő, 1937; BOLLA, J., A népi konyhamesterség műszókincse Felsőgörzsönyben (Bakonyalja) (The Nomenclature of Hungarian Folk Gastronomy in Felsőgörzsöny [Bakonyalja]). Debrecen, 1939; BÁTKY, ZS., Táplálkozás (Alimentation). In: A magyarság néprajza. I. Budapest, 1941; KARDOS, L., Az Őrség népi táplálkozása (Folk Alimentation of the People of Őrség). Budapest, 1943; VAJKAI, A., A magyar népi táplálkozás kutatása (Research of Hungarian Folk Alimentation). Budapest, 1947; MORVAY, J., Az ünnepi táplálkozás a Boldva völgyében (Les repas des fêtes dans la vallée de la Boldva). Ethnographia, 1950; BELÉNYESY, M., Egy XVI. századi főúri étrend kultúrtörténeti tanulságai (Die kulturhistorische und ethnographische Bedeutung einer Speisefolge auf dem Tisch des Gutsherren Nádasdi aus dem XVI. Jahrhundert.) Néprajzi Értesítő, 1958; SCHRAM, F., Összefüggések az úri és a népi konyha között (Beiträge zur Beziehung der herrschaftlichen und bauerlichen Speisen). Ethnographia, 1961; BÓNA, J., Haraszti táplálkozási hagyományai (The Traditions of Alimentation of Haraszti). Szeged, 1963; KISBÁN, E., A népi táplálkozás alakulásának problémái (Die Probleme der Umwandlungen in der Ernährung des Volkes). Műveltség és Hagyomány, 1963; KISBÁN, E., Újítások Észak-Dunántúl újkori népi táplálkozásában (Neuerungen in der neuzeitlichen Volksnahrung im nördlichen Transdanubien). Ethnographia, 1970; ERDEI, F., Népi ínyesmesterség (Folk Gastronomy). Budapest, 1971; SCHRAM, F., Némelly étkek készítési módgya (XVIII. századi kéziratokból...) (The Method of Preparing Certain Dishes [from 18th c. manuscripts]). Budapest, 1972; SZIGETI, GY., Az apátfalvi nép táplálkozása (Die Ernährung des Volkes von Apátfalva). A Móra Ferenc Múzeum Évkönyve, 1972–1973 [1974]; MORVAY, J.–KRESZ, M., Táplálkozás, konyha, cserépedények (Eating, Cuisine, Earthenware Dishes). Néprajzi Közlemények, 1977.