Vegetable Dishes

KISS, L., A hódmezővásárhelyi ember eledelei (Die Speisen der Leute von Hódmezővásárhely). Ethnographia, 1923/24; PALOTAY, G., Lakodalmi torták Boldogon (Hochzeitkuchen in Boldog [Kom. Pest]). Néprajzi Értesítő, 1929; NÉMETHY, E., Két régi kemenesaljai nagyböjti tészta: a málé és a szalados (Two Traditional Dishes Connected with Lent, at Kemenesalja). Ethnographia, 1949; BAKÓ, F., Az erdőhorváti perecsütő asszonyok (Die brezelbackenden Frauen aus Erdőhorváti). Ethnographia, 1952; H. FEKETE, P., Tésztás kása-e az öhöm? (Eine Breispeise der ungarischen Hirten). Ethnographia, 1957; KISBÁN, E., Nyersanyag és technika. Pépes ételeink típusai (Ungarische breiige Speisen). Néprajzi Értesítő, 1960; BALASSA, I., A magyar kukorica (Der ungarische Mais). Budapest, 1960; DÖMÖTÖR, S., Dunántúli és alföldi édeslepények (Süsse Fladen jenseits der Donau [Dunántúl-Transdanubien] und auf der ungarischen Tiefebene). Ethnographia, 1960; ENYEDI, J., A káposzta jelentősége a nép életében Hajdúhadházon (Die Bedeutung des Weisskohls im Leben des Volkes von Hajdúhadház [Komitat Hajdú-Bihar]). Ethnographia, 1962; HEGYI, I., A lisztminőség és a tésztaételek összefüggése (Zusammenhänge der Mehlqualität und der Mehlspeisesorten). Ethnographia, 1964.