Bread and Milk Loaf

Kiss, L., A kenyérsütés Hódmezővásárhelyen (Bread Baking in Hódmezővásárhely). Néprajzi Értesítő, 1908; GUNDA, B., A kenyérsütés Orosháza környékén (Brotbacken in der Umgebung von Orosháza). Néprajzi Értesítő, 1932; VÉGH, J., Rozskenyérsütés Kiskunhalason (Das Roggenbrotbacken in Kiskunhalas [Kom. Pest]). Ethnographia, 1940; PERESZLÉNYI, M., Adatok a kenyérsütéshez Balaton környékéről (Beiträge zum Brotbacken der Plattenseegegend). Néprajzi Értesítő, 1941; KISBÁN, E., A gyümölcskenyér elterjedésének tanulságai (Bemerkungen zur Verbreitung des Früchtebrotes). Ethnographia, 1961; BÁLINT, S., A kenyér és kalács a szegedi néphagyományban (Bread and Milk Loaf in the Folk Tradition of Szeged). Néprajz és Nyelvtudomány, 1962; DÖMÖTÖR, S., Lakodalmi kalácsok Vas megyében (Wedding Milk Loaves in Vas County). Savaria, 1965; GUNDA, B., A sütőkövek és ősi kenyérfélék (Baking Stones and Ancient Bread Types). In: Ethnographica Carpatica. Budapest, 1966; KISBÁN, E., A kenyér a táplálkozási struktúrában (Das Brot in der Ernährungsstruktur). Népi kultúra – Népi társadalom, 1970; SCHWALM, E., Kenyérsütés Hevesaranyoson és Egerbocson (Das Brotbacken in Hevesaranyos und Egerbocs). Az Egri Múzeum Évkönyve, 1975.