Drinks

GYÖRFFY, I., Viricselés a Székelyföldön (Das Sammeln des Birkensaftes im Széklerland). Ethnographia, 1937; BALASSA, I., Adatok a székely népi italok ismeretéhez (Volkliche Getränke der Székler). Ethnographia, 1944; NÉMETHY, E., Adatok egy primitív pálinkafőző eljárás előfordulásához (Angaben zu einer anfänglichen Vorrichtung zum Branntweinbrennen). Ethnographia, 1945; CSATKAI, E., A márc. Egy letűnt népi csemege (“Márc”, friandise disparue du peuple). Ethnographia, 1948; SZABÓ, L., Az almabor és almaecet készítése a Tiszaháton (Die Bereitung von Apfelwein und Apfelessig in der Theissgegend). Ethnographia, 1961; SZABADFALVI, J., A magyar mézsörkészítés (Die Zubereitung dés ungarischen Honigbiers). Műveltség és Hagyomány, 1961; PALÁDI-KOVÁCS, A., A boža kultúrtörténeti hátteréhez (Zum kulturhistorischen Hintergrund des Bauerngetränks “boža”). Műveltség és Hagyomány, 1966; BÖRCSÖK, V., A szőlő és must a szegedi tanyák népének téli táplálkozásában (Grape and Grape-Juice in the Winter Alimentation of the People on the Farms of Szeged). Néprajzi dolgozatok 14. Szeged, 1963.