Milk and Milk Processing

ECSEDI, I., Hogy készül az ótó, a gomolya és a zsendice a szilaj pásztorok kezén? (Wie wird der Gärstoff [aus Kalbmagen], der Topfen und die Molke von den Schafhirten im Alföld erzeugt?). Néprajzi Értesítő, 1929; MADARASSY, L., Gulyások tarhója (”Tarhó” ein Milcherzeugnis der ungarischen Hirten). Ethnographia, 1932; GYÖRFFY, I., Juhtartás és tejgazdaság Kalotaszegen (Schafzucht und Milchwirtschaft im Kalotaszeg). Néprajzi Értesítő, 1934; MÁRKUS, M., Gomolyakészítés Nyíregyházán (Zubereitung des Topfens in Nyíregyháza). Néprajzi Értesítő, 1938; NAGY, J., Juhsajtkészítés (bácsolás) a kalotaszegi Magyarvalkón (Die Zubereitung der Schafkäse in Magyarvalkó [Kom. Kolozs]). Ethnographia, 1943; K. KOVÁCS, L., Adatok a bálványosváraljai fejősjuhászathoz (Angaben zur Melkschäferei in Bálványosváralja). Ethnographia, 1947; ZÓLYOMI, J., Tejnyerés és tejfeldolgozás Cserhátsurányon (Gewinnen und Bearbeiten der Milch in Cserhátsurány). Néprajzi Közlemények, 1957; B. BENE, ZS., A tejjel kapcsolatos hiedelmek és szokások a Csereháton (Die mit Milch verbundenen Glauben und Bräuche in Cserehát [Nordost-Ungarn]). Néprajzi Közlemények, 1957; ANDRÁSFALVY, B., A lótej erjesztése és fogyasztása Bogyiszlón (Die Gärung und Verzehrung der Pferdemilch in Bogyiszló [Kom. Tolna]). Néprajzi Közlemények, 1958; KISBÁN, E., A joghurt helye és szerepe a délkelet-európai tejfeldolgozási rendszerekben (Place and Role of the Dairy-Product “Yogurt” within the Milk-Processing Systems of South-East Europe). Ethnographia, 1967; K. KOVÁCS, L., Adatok tejkonzerválásunk egyik régi módjához (Daten zu einem alten System der Milchkonservierung bei den Ungarn). Ethnographia, 1970; GY. KOVÁCS, I., A tehéntej feldolgozása és hiedelmei Karcagon (Die Kuhmilchwirtschaft, ikre Bräuche und Glauben in Karcag [Grosse Ungarische Tiefebene]). Szolnok Megyei Múzeumi Évkönyv, 1973.