Növényi ételek

KISS L., A hódmezővásárhelyi ember eledelei. Ethnographia, 1923/24; PALOTAY G., Lakodalmi torták Boldogon. Néprajzi Értesítő, 1929; NÉMETHY E., Két régi kemenesaljai nagyböjti tészta: a málé és a szalados. Ethnographia, 1949; BAKÓ F., Az erdőhorváti perecsütő asszonyok. Ethnographia, 1962; H. FEKETE P., Tésztás kása-e az öhöm? Ethnographia, 1957; KISBÁN E., Nyersanyag és technika. Pépes ételeink típusai. Néprajzi Értesítő, 1960; BALASSA I., A magyar kukorica. Néprajzi tanulmány. Budapest, 1960; DÖMÖTÖR S., Dunántúli és alföldi édeslepények. Ethnographia, 1960: ENYEDI J., A káposzta jelentősége a nép életében Hajdúhadházon. Ethnographia, 1962; HEGYI I., A lisztminőség és a tésztaételek összefüggése. Ethnographia, 1964.