Ugrás a művek tartalomjegyzékéhez

Ugrás a címlapra

Ugrás az illusztrációk tartalomjegyzékéhez

Szerzők

AUTH SZILVIA (Pécs)

1998-ban vett részt verseivel az “Így írunk mi” irodalmi pályázaton a pécsi Radnóti Miklós Közgazdasági Szakközépiskola tanulójaként. A rövidebb versekben megnyilvánuló formaérzékenységéért dicséretben részesült. (Az irodalmi pályázaton helyezéseket nem osztottak ki, a legígéretesebb pályamunkák alkotói dicséretben részesültek.)

 

BAJZA OLIVÉR (Mór)

1997-ben versekkel jelentkezett pályázatunkon a székesfehérvári Gróf Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola tanulójaként. A reményvesztettség, kiábrándultság hangulatainak álomszerű víziókkal, a lelki táj kivetítésével történő egyéni hangú megszólaltatásáért kiemelt dicséretben részesült.

 

BALLA ISTVÁN (Szabadszállás)

1998-ban küldte el verseit a szentesi Horváth Mihály Gimnázium tanulójaként. Formai igényességéért, képteremtő erejéért, “többszólamú” szuggesztív versvilágáért kiemelt dicséretben részesült.

 

BARANYAI MÁTÉ (Várpalota)

1998-ban versekkel vett részt pályázatunkon a várpalotai Thuri György Gimnázium tanulójaként. Groteszk képi fantáziát sugalló verseiért dicséretben részesült.

 

BOGNÁR BARNABÁS (Csetény)

1997-ben jelentkezett pályázatunkon a veszprémi Jendrassik György Középiskola és Szakiskola végzős tanulójaként. A vizuális költészettel való kísérletezéséért kiemelt dicséretben részesült, valamint elnyerte a Krúdy Gyula Városi Könyvtár különdíját.

 

CZEGLÉDI CSABA (Balatonalmádi)

A Veszprémi Közgazdasági Szakközépiskola tanulójaként küldte el verseit az 1998. évi pályázatra.. Szimpatikus vonásuk a látomások gazdagsága, kidolgozottsága, melyért dicséretben részesült.

 

CZIMMERMANN ANDRÁS (Pápa)

1995-ben versekkel szerepelt pályázatunkon a pápai Jókai Mór Közgazdasági Szakközépiskola tanulójaként, majd 1997-ben “Félix” című hangjátékával a Széchenyi István Főiskola hallgatójaként.
Az abszurd dráma ösztönző hatását mutató, s gazdag utalásrendszert, jelképi tartalmakat hordozó hangjátékáért dicséretben részesült.

 

CSOBÁN ZSUZSANNA (Gárdony)

A gárdonyi Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium tanulójaként verseit küldte el az 1998. évi pályázatra. A hangulati, érzelmi tartalmakat visszafogottan, szélsőségektől mentesen közvetítő költeményeiért dicséretben részesült.

 

DERES PÉTER (Miskolc)

1998-ban két novellával jelentkezett pályázatunkon az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának hallgatójaként. A tenger fenekén, a Jégpor című alkotásaival egyaránt bizonyította a modern és a hagyományos novellaépítkezésben, szövegalkotásban való otthonosságát. Kiemelt dicséretben részesült.

 

ERDÉLYI VALÉRIA (Várpalota)

1995-ben és 1997-ben olvashattuk verseit a pályázat résztvevői között, melyeket a mezőtúri Szegedi Kis István Református Gimnázium, ill. a Pápai Református Kollégium Gimnáziumának tanulójaként küldött el. Az istenkeresés élményének megfogalmazásáért, enigmatikus, tömör versbeszédéért 1997-ben dicséretben részesült, valamint elnyerte a Veszprém megyei Napló különdíját.

 

FERENCZI ANNAMÁRIA (Ajka)

1998-ban fanyar iróniájú, élesen kritikai szemléletű novellákkal és publicisztikával szerepelt az irodalmi pályázaton az ajkai Bercsényi Miklós Szakközép- és Szakmunkásképző Iskola tanulójaként, melyekért dicséretben részesült, ezenkívül elnyerte a Veszprém megyei Napló különdíját.

 

GÁRDONYI SZILÁRD (Debrecen)

A debreceni Tóth Árpád Gimnázium tanulójaként versekkel és egyperces novellákkal vett részt a pályázaton 1998-ban. Legsikerültebb verseiben megnyilvánuló egyéni hangért, a szabadverssel, a ritmussal való kísérletezéséért dicséretben részesült.

 

GILÁNYI ESZTER (Miskolc)

1998-ban verseit küldte el felhívásunkra a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanulójaként. A képszerűség eszközeinek visszafogott, kulturált alkalmazásáért dicséretben részesült.

 

HORVÁTH ANDREA (Pécs)

A pécsi Leőwey Klára Gimnázium tanulójaként versekkel szerepelt 1998-ban az irodalmi pályázaton. “Fésületlen” szabadversekben megfogalmazott érzelem- és hangulatábrázolásáért dicséretben részesült.

 

HORVÁTH ATTILA (Várpalota)

Három alkalommal vett részt az irodalmi pályázaton verseivel: 1995-ben és 1997-ben középiskolai tanulóként (Faller Jenő Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézet, Várpalota), 1998-ban pályakezdő fiatalként. A világ otthontalanságába vetett ember létélményét kifejező szikár, fegyelmezett képi világú verseiért 1997-ben és 1998-ban dicséretben részesült.

 

JUHÁSZ PÉTER (Várpalota)

A várpalotai Thuri György Gimnázium tanulójaként 1998-ban versekkel és rövid prózai írásokkal jelentkezett pályázatunkon. A verseiben megnyilvánuló témaérzékenységért, állásfoglalásra késztető, őszinte hangért dicséretben részesült.

 

KISPÉTER ISTVÁN (Pápa-Borsosgyőr)

1995-ben középiskolai tanulóként verseit és novelláit küldte el a pályázatra, majd 1997-ben mint magyar-történelem szakos főiskolás (Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola, Szombathely) lüktető szabadverssekkel, kisprózai írásokkal és dramatikus művekkel jelentkezett, melyekért dicséretben részesült.

 

KISS MELINDA (Újkér)

A soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) tanulójaként 1998-ban vett részt pályázatunkon klasszikus időmértékes versformájú költeményeivel és Janus Pannonius-fordításával, melyekért dicséretben részesült.

 

KISS RICHÁRD JÁNOS (Paks)

1998-ban a paksi Vak Bottyán Gimnázium tanulójaként vett részt az irodalmi pályázaton. Lendületes ritmusú, egyéni képi világú szabadverseiért dicséretben részesült.

 

KISS VIKTOR (Pétfürdő)

1997-ben verseit küldte el a pályázatra (Faller Jenő Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézet, Várpalota), 1998-ban egyperces novellákkal és versekkel jelentkezett. A fantasztikum, az irónia és a groteszk sajátos együtteséből létrejött egyéni közelítésmódjáért dicséretben részesült.

 

KOZMA KATA (Pécs)

A pécsi Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola tanulójaként 1998-ban “Vadgesztenyék” című novellájával vett részt az irodalmi pályázaton, melyben szépirodalmi eszközökkel szólaltatott meg kínzó aktuális problémákat, a kisebbségi kultúrák megmaradásának esélyeit kutatva.

 

LENDVAI PÉTER (Székesfehérvár)

1994–1995-ben és 1997-ben olvashattuk emberi és költői érzékenységről tanúskodó verseit az irodalmi pályázat résztvevői között. (A barcsi Dráva Völgye Középiskola tanulója, majd 1997-ben a Janus Pannonius Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Főiskolai Karának hallgatója volt.) Mindhárom évben dicséretben részesült.

 

LICHTER PÉTER (Budapest)

A budapesti Táncsics Mihály Gimnázium tanulójaként küldte el verseit az 1998. évi pályázatra. A létezés folytonosságából kiragadott pillanatképeiért, s azok tömör költői képben való megragadásáért dicséretben részesült.

 

MOLNÁR NORBERT (Ózd)

1998-ban irodalmi paródia kategóriában vett részt a pályázaton az ózdi József Attila Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola tanulójaként a “Tanár úr kérem – a XX. század iskolájában” című novellával, mely diákos humorral ülteti át a Karinthytól ismert témát a mai iskolai élet valóságába. Paródiája révén bepillantást nyerhetünk az akciófilmeken “nevelődött” fiatalok meglehetősen sivár érzelmi világába. Dicséretben részesült.

 

NAGY FRUZSINA (Debrecen)

1998-ban jelentkezett pályázatunkon a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumának tanulójaként játékosan groteszk, szürreális verseivel, melyek “mágikus realizmusa” egyéni hangot szólaltatott meg a résztvevők között. Kiemelt dicséretben részesült.

 

ROCHY GYÖRGY (Budapest)

1998-ban küldte el verseit a pályázatra a budapesti Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskola tanulójaként. A lírai én belső konfliktusainak, személyisége alakulásának egyéni hangvételű megszólaltatásáért dicséretben részesült.

 

SÁNTA GÁBOR (Kisújszállás)

A kisújszállási Móricz Zsigmond Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola tanulójaként 1998-ban jelentkezett az irodalmi pályázaton. A mediterrán táj és hangulat, a mitológiai témák modern megfogalmazásáért dicséretben részesült.

 

STARK EMIL (Monor)

1998-ban küldte el verseit a monori Szterényi József Középiskola tanulójaként. A klasszikus versformák újító kedvű alkalmazásáért dicséretben részesült.

 

SZILÁGYI-NAGY ILDIKÓ (Veszprém)

1997-1998-ban a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának hallgatójaként vett részt pályázatunkon minimálprózákból és versekből összeállított kompozícióval. Mindkét évben dicséretben részesült.

 

SZŐNYI ATTILA (Monor)

A monori József Attila Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola tanulójaként 1998-ban küldte el novelláit. Ember és természet diszharmonikus kapcsolatát lírai hangvétellel megszólaltató “I. Mózes 1:26–31” című novellájáért a Krúdy Gyula Városi Könyvtár különdíjaként dicséretben részesült.

 

TIHANYI PÉTER (Kisbér)

1998-ban a győri Kovács Margit Általános Művelődési Központ és Kézműves Szakmunkásképző tanulójaként vett részt az irodalmi pályázaton. Érzelmekben gazdag, szenvedélyes versvilágáért kiemelt dicséretben részesült.

 

TÓTH ANNAMÁRIA (Hajdúböszörmény)

A debreceni Tóth Árpád Gimnázium tanulójaként 1998-ban jelentkezett pályázatunkon saját korosztálya életérzését hitelesen megszólaltató novellákkal (esszénovellákkal), melyekért dicséretben részesült, ezenkívül elnyerte a Krúdy Gyula Városi Könyvtár különdíját.

 

VARGA LEVENTE (Balmazújváros)

1998-ban a balmazújvárosi Veres Péter Általános Iskola és Gimnázium tanulójaként versekkel szerepelt a pályázaton, melyek közül elsősorban a kamaszos nyíltsággal megszólaló, önértelmezésre törekvő művekért kapott dicséretet.

 

Ugrás a lap tetejére